Debatt. .

2017-10-05 07:00
”Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling”, skriver debattören.  Bild: Tor Johnsson/SvD/TT
”Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling”, skriver debattören.

Kommunens studentbostäder lottades inte ut på mässan

Replik på debattartikeln i ETC Uppsala den 21 september 2017 – Bostadskrisen är ingen lek av Mona Camara Sylvan och Lovisa Johansson, Feministiskt initiativ Uppsala.

Uppsala kommun anordnar varje år tillsammans med universiteten och andra organisationer en mässa i Universitetsparken för nya studenter i Uppsala. Syftet med Student Uppsala är att visa vad Uppsala har att erbjuda studenterna utanför studentlivet och att ge dem information och kontakter som kan underlätta för dem under sin tid i Uppsala. Det är också ett bra tillfälle för kommunen, näringslivet och organisationer att visa vilka möjligheter det finns efter studietiden och i förlängningen locka studenterna att stanna kvar i Uppsala.

Som ett inslag på mässan ordnas en frågequiz om Uppsala där företag och andra externa parter var med och bidrog med priser. Stiftelsen V-Dala Studentbostäder valde att ge ett förstahandskontrakt på en av sina studentrum som pris. Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling. För att kunna tacka ja till kontraktet måste man vara inskriven vid V-dala nation, vilket också gällde denna gång. Att tillägga är också att Stiftelsen V-dala Studentbostäder brukar lotta ut ett antal bostäder, så detta är alltså inte heller något som är specifikt för detta evenemang.

 

Tiina Mykkänen  
vd för Destination Uppsala
Relaterade artiklar