Debatt. .

2017-03-02 07:02
”Jimmie Åkesson är en av Sveriges bäst betalda politiker vars affärsidé är att slakta välfärden för vanligt folk för att sedan skylla på de av oss som flytt till Sverige undan krig och terror”, skriver debattören Tillsammans för Uppsala.   Bild: Jonas Ekströmer/TT
”Jimmie Åkesson är en av Sveriges bäst betalda politiker vars affärsidé är att slakta välfärden för vanligt folk för att sedan skylla på de av oss som flytt till Sverige undan krig och terror”, skriver debattören Tillsammans för Uppsala.

Sammanhållning segrar!

I tisdags kom Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hit till Uppsala för att som vanligt hålla tal där han ställer vanligt folk mot varandra. Jimmie Åkesson är en av Sveriges bäst betalda politiker vars affärsidé är att slakta välfärden för vanligt folk för att sedan skylla på de av oss som flytt till Sverige undan krig och terror.

I samband med Åkessons möte på Ekonomikum höll vi därför en tyst och fredlig manifestation utanför byggnaden. Vi bjöd på fika, delade ut flygblad och pratade om vilket samhälle vi vill ha i stället.

Det samhälle som vi vill ha är ett samhälle där vi alla kan leva på lika villkor, tillsammans. I ett sådant samhälle håller vi ihop och ställer upp för varandra. Vi köper inte Sverigedemokraternas lögner och vi tänker inte låta oss splittras. 

Sammanhållning segrar! 

Hur SD:s politik urholkar välfärden:
• SD vill kraftigt skära ner i det statliga stödet till kommunerna vilket skulle innebära gigantiska nedskärningar i bland annat barnomsorgen och äldrevården.

• SD vill också att skattebetalarnas pengar ska fortsätta gå till riskkapitalisterna i stället för att våra skattepengar ska gå direkt till våra skolor, äldreboenden och sjukhus!

• SD:s politik slår hårt mot Sveriges- pensionärer som byggt upp det här landet! Åkesson står ibland och lovar guld och gröna skogar åt pensionärerna men i själva verket skulle deras ekonomiska politik med skattesänkningar för de allra rikaste och höjd moms innebära ökade utgifter för pensionärerna!

Vi i Tillsammans för Uppsala vill i stället se ett samhälle där vi alla kan leva på lika villkor, tillsammans. Ett samhälle med en välfungerande och skattefinansierad välfärd. Våra skattepengar ska inte bli till vinster i rikskapital-bolag, de ska finansiera våra sjukhus, skolor, hemtjänst och äldreomsorg. Pensionärerna som har byggt upp vårt samhälle ska ha en bra skattefri pension som går att leva på.

I stället för den splittringspolitik som SD driver, med ökade ekonomiska klyftor och där grupper ställs mot varandra, vill vi ha jämlikhet på riktigt. Ett sådant samhälle kan vi bara bygga tillsammans. Sammanhållning segrar!