Hoppa till innehållet

Krönika

Dag Thelander: Kyckling, chips och inga skuldkänslor

ETC Uppsala.

Ändå den här nervösa klumpen i halsen på kökströskeln, försöken att tolka de subtilaste signaler och ögonkast. ”Kan jag göra nåt?”
Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC Uppsala som står för åsikten.

”Middag hos farmor och farfar betydde butiksgrillad kyckling och chips.” En vän till mig berättar och reaktionerna runt bordet är klädsamt chockade. Inga långkok? Ingen omtanke om barn och barnbarn omsatt i nybakt bröd och hemplockade bär? Bara jag reagerar fel och tycker att det låter härligt. Kyckling och chips och inga skuldkänslor, vad kan man hellre vilja ha till middag?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00